cmyk CMYK-kleurenmodus
Zorg dat alle aangeleverde bestanden steeds in de CMYK-kleurenmodus (Euroscale) staan (speciaal voor drukwerk) en niet in de RGB-kleurenmodus (alleen voor beeldschermen). Als u toch RGB gebruikt treden er kleurenstoringen op (bijvoorbeeld fletse kleuren).
 resolutie Resolutie op 300 DPI
Plaats alle afbeeldingen op 300 DPI in uw document. Dit is de enige manier om haarscherpe afbeeldingen te krijgen en vermijd je een wazig resultaat of “blokjeseffect”. Posters vanaf A2 moeten een minimale resolutie van 240 dpi hebben.
Afloop van 3 mm aan elke kant
Het drukwerk wordt na het drukken op de juiste standaardmaat gesneden. Zorg ervoor dat uw ontwerp alle zijden 3 mm groter is dan het standaardformaat (tel dus 6 mm bij de lengte en 6 mm bij de breedte van het gekozen formaat op).
 3mm Tekstafstand 3 mm van de snijrand
Alle tekst plaats je nog eens 3 mm van de snijrand. Zo vermijd je dat de tekst te dicht tegen de rand gedrukt wordt.
 contouren Lettertypes omzetten
Alle lettertypes omzetten in contouren en daarna degroeperen. Hiermee voorkom je dat er verschillen ontstaan tussen origineel en drukwerk.
 goudzilver Drukken in goud en zilver
Het is niet mogelijk bij full colour drukwerk om goud en zilver te drukken. Eventuele alternatieven voor goud en zilver: CMYK alternatief voor goud is 30/35/70/0 – CMYK alternatief voor zilver is 50/39/39/0
 zwart Zwarte vlakken
Als u grote vlakken zwart gaat gebruiken geef die dan de CMYK waarde 63/52/51/100 dit geeft een diep zwarte kleur. (Deze waarde niet gebruiken voor letters of lijnen e.d.)
 pdf Sla je ontwerp op als pdf (PDF/X- 1a: 2001)
Hierdoor verkrijg je een compact bestand en blijft de hoogst mogelijke kwaliteit toch behouden. Bovendien zijn deze gestandaardiseerde formaten platform- en programmaonafhankelijk. Je kunt hiervoor het beste Acrobat Distiller gebruiken.